Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós kacsamell fahéjas almamártással

Hozzávalók

  • 15 dkg kacsamell
  • bors
  • 1 ág rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárga répa
  • 2-3 db alma
  • 1 db körte
  • őrölt fahéj
  • 1 marék durvára tört dió
  • 1 kevés vaj
  • 1 kevés cukor

Elkészítés

    1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük és megtisztítjuk. A bőrös felüket egy éles késsel keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy a húst ne érjük.  Mindkét felét bedörzsöljük sóval és borssal
    2. Közepesen meleg serpenyőben bőrrel lefelé fektetjük a kacsamelleket . Hozzáadjuk a rozmaring ágat, a durvára tört diót, a cikkekre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát is . 6-8 percig a bőrös oldalán sütjük, és közben folyamatosan locsoljuk a zsírjával (akkor jó, ha aranybarna színű a bőre). Ezután a húsos felükre fordítva 30-40 másodpercig sütjük (sütés közben tilos böködni a húst).
    3. Előmelegített sütőbe toljuk, és bőrrel felfelé 200 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük, és a serpenyőben pihenni hagyjuk.
    4. A mártáshoz megpucoljuk az almát és a körtét, felszeleljük, majd puhára főzzük. Ha megpuhultak, egy tálban pürésítjük, és fahájjal ízesítjük.
    5. A karamellizált sárgarépa kockához egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és cukrot. Ha a cukor karamellizálódott, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott sárgarépát, és pár percig forgatva pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és lefedve kb. 15 perc alatt roppanósra pároljuk.
    6. Végül a kacsamelleket ferdén felszeleteljük. Tányérra helyezzük a felszeletelt húst a diós hagymával, az almamártással és a karamellizált sárgarépakockákkal. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

Tipp: a kacsát lehetőség szerint közvetlenül tálalás előtt süssük ki, nehogy nagyon kiszáradjon. Ha valaki rózsaszínűen (kicsit véresen) szereti, akkor kevesebb idő is elég a sütéshez! Mindenképp érdemes rászánni egy kis időt. Egy igazi pikáns étel!

Fontos, hogy szobahőmérsékletű hússal dolgozzunk.

Minél szorosabb az irdalás, annál jobban fog ropogni a bőre, és így a zsírja is több lesz!

Akkor az igazi a kacsamell, ha a középen rózsaszínű és kívül ropogós!

Cintia24
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin