Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós jércemell krumplis lepénnyel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diós jércemellhez:
  • csirkemell (lehet pulykamell is)
  • darált dió
  • tojás
  • olaj a sütéshez
  • A krumplis lepényekhez:
  • 8 közepes krumpli
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 8 evőkanál (kb. 15 dkg) liszt
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés

Elkészítés: A jércemelleket felszeletelem, majd kikloffolom kb. fél centi vastagra, sózom, borsozom őket. A húsokat egyenként először a darált dióban forgatom meg, majd a felvert tojásokban, és ismét a darált dióban. Forró olajban kisütöm ugyanúgy, mint a rántott húsnál.

A krumplikat meghámozom, és kislyukú reszelőn lereszelem. A reszelt krumpliba belekeverem a tejfölt, ízlés szerint sót, a lisztet és a reszelt fokhagymát. Egy olajjal kikent, előmelegített serpenyőben tenyérnyi lepényeket sütök úgy, hogy a masszából evőkanállal halmokat rakok, szétlapítom őket, és lassú tűzön megsütöm az egyik oldalukat, majd átfordítom, és megpirítom a másik oldalukat is.

Megjegyzés

A lepényeket tálaláskor megkenhetjük fügelekvárral vagy szőlőlekvárral a még jobb ízhatás érdekében. - Zsuzska22

Ezek is érdekelhetnek

Friss