Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós isler

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db citrom (leve + lereszelt héja)
  • 1 csipet só
  • lekvár
  • 17 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítés

    1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával és a sóval. Jól összedolgozzuk, és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. Egy lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
    3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd belemártogatjuk a sütiket. Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.

Megjegyzés

Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és ebből 15 db isler lett. Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin