Keress receptre vagy hozzávalóra

Diós hússal töltött alma

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg (4 nagyobb) alma
  • 30 dkg szárnyashús
  • 10 dkg színes paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 csipet kurkuma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 dkg pörkölt dióbél

Elkészítés

    Előkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.
    Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 358 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin