Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós hókifli egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír vagy margarin
  • 2 mk cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csipet só
  • A szóráshoz:
  • porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A margarint vagy a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral és a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba csomagoljuk, és amíg elkészül a töltelék, a hűtőben pihentetjük.
    2. A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukrokkal és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót.
    3. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A körök szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kifliket formázunk mindből.
    4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk mindet. 

Megjegyzés

Sütés után azonnal puha lesz.

Zsike2016
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin