Diós havas háztető

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótatésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum
  • 1 dl meleg víz
  • A fehér krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Mikor kihűlt, 3 részre vágjuk úgy, hogy a középső szélesebb legyen egy kicsit.

    A darált kekszet leöntjük a meleg vízzel,
    hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a rumot, és jól összekeverjük - ez lesz a töltelék.

    A fehér krém hozzávalóit jól kikeverjük és megkenjük vele a piskótalapok tetejét. A középső, szélesebb piskótalapra rákenjük a tölteléket, erre ráborítjuk egymással szembe a másik 2 piskótalapot úgy, hogy háztető formát kapjunk.

    A csokimáz hozzávalóit összekeverjük, picit megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tésztát. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin