Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis-diós somlói galuska

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Fél liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot 4 evőkanál cukorral, majd a két csomag csokoládés pudingot is elkészítjük 1 liter tejjel és 8 evőkanál cukorral. A csokipudingba beletördelünk 100 gramm étcsokoládét, majd alaposan elkeverjük, hogy teljesen beleolvadjon. 
  2. Egy üvegtepsi aljára teszek egy sor piskótát aztán, rákanalazom a csokikrém felét. Ha ezzel megvagyunk, bőségesen megszójik darált dióval és mazsolával. Ezután egy újabb sort teszek rá babapiskóból, majd leöntöm vaníliapudinggal és megszórom darált dióval, mazsolával. Ha ezzel megvagyunk, húzunk még egy sor piskótát, arra a maradék csokikrém, végül pedig újra darált dióval és mazsolával megszórom. 
  3. A habtejszínt felverem a habfixálóval és szépen a tetejére halmozom. A maradék étcsokoládét (50 gramm), az étolajjal összeolvasztom, majd nem túl forrón a tejszínhabra csorgatom. Egy éjszakát a hűtőben pihentetem, így másnap fogyaszthatjuk. 

KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA >>> 

SOMLÓI GALUSKA GYÜMÖLCSÖKKEL >>> 

SOMLÓI GALUSKA - TORTÁNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss