Elkészítés: A piskótalapot hagyományos módon elkészítem.
A krémhez a 3 dl tejet a 3 evőkanál étkezési keményítővel sűrűre főzöm. A vajat a cukorral géppel habosra keverem, és a dióval hozzákeverem a kihűlt főzött tejkrémhez. A piskótalapon elterítem a krémet, és kenőkéssel eligazítom.
Közben egy lábasban vizet forralok, és a tojásfehérjét a cukorral, kevés citromlével kemény habbá verem gőz fölött. Azonnal a krémre kenem. Csokireszelékkel megszórom, és hűvös száraz helyre teszem.
Pár óra múlva szép rombusz szeletekre vágom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre