Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós habos ostya

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
35 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket a sóval. Kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes, sűrű, kemény habot nem kapunk. Végül beleforgatjuk a darált diót. 
  2. Az ostyalapokat szilikonspatulával, óvatosan megkenjük a diós krémmel.
  3. Egy nagy tepsibe pakoljuk őket, és kb. 10 percig szárítjuk 160 fokra előmelegített sütőben.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Éles késsel hosszú csíkokra vágjuk. Tálaljuk frissen, de jól zárható dobozba téve akár 1-2 hétig is eltartható.

Megjegyzés

Egy darab: 65 kcal - Nemcsak dióval, de mogyoróval, mandulával is nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss