Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós gubafelfújt

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kiflit karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal. A darált diót keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal és a mazsolával.

A tejet és a tejszínt keverjük össze, langyosítsuk meg. A kiflikarikák felét áztassuk bele egy pár pillanatra, majd rakjuk ki vele a sütőforma alját úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást. Kanalazzuk a kiflire a sárgabaracklekvárt, és kicsit kenjük el, majd szórjuk meg a diós-keverékkel. A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk bele a langyos tejbe, majd fedjük be vele a diós réteget.

A tojások sárgáját keverjük habosra 1 evőkanál cukorral, majd keverjük össze a maradék tejszínes tejjel, öntsük rá a kiflire, és hagyjuk pár percig állni, hogy teljesen magába szívja.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

A sütőformát helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a tetején a kifli szép színt kap. Ekkor vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá a habbá vert tojásfehérjét. Tegyük vissza a sütőbe, mérsékeljük a hőfokot, és 15-20 perc alatt süssük, szárítsuk, míg a hab a tetején szép színt kap.

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss