Diós guba

default user icon
3 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 kifli
  • 4 tojás
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • darált dió

Elkészítés

    Elkészítés: A kiflit felkarikázom kb. fél centis karikákra. A tejet felforralom. A tojássárgáját kikeverem a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a forró tejet is beleöntöm. Egy jénait kivajazok, és sorba beleteszem a kiflikarikákat, meglocsolom a tejes tojással, megszórom darált dióval. Ezt addig ismétlem még a hozzávalók elfogynak. A tetejére felvert tojásfehérjét rakok. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranyszínűre sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kovács judit 6 évvel ezelőtt
Nem is értem miért nem csináltam még sosem diós gubát, annyira egyszerű és finom! Mióta elkészült folyamatosan rájárok....isteni lett. Én kicsit több mint 10 dkg diót tettem bele, a tojásfehérjéhez is kevertem 2 evőkanál cukrot, és egy kb 22 cm átmérőjű 6 cm mély jénai pont tele lett vele.
Róka Judit 7 évvel ezelőtt
Tényleg finom! Ki lehet egészíteni alma szeletekkel, mazsolával vagy néhány kanál lekvárral a tetején (a hab alatt), és úgy még gazdagabb.
Tóth Gáborné 8 évvel ezelőtt
Ez nagyon fini lett!! A hab tetejére szórtam egy pici kristálycukrot is. Köszönöm a családom nevében!! :))

Hasonló Receptek

Magazin