Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-gombás töltött ponty

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztitjuk, beirdaljuk, megmossuk, majd kívül-belül enyhén besózzuk. A vajat a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverjük, s ezzel megkenjük a hal belső felét.

Az apróra vágott gombát, a májat, a tejben áztatott zsemlét, a feldarabolt petrzselymet, a hagymát, a szilvalekvárt, a chilit és a ketchupot alaposan összedolgozzuk, és ezzel megtöltjük a halat.

Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, beletesszük a töltött halat, majd a tetejét is beborítjuk vékony szalonnával.

Fólia alatt kb 50 percig sütjük, majd levéve a fóliát még 5 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor kész, óvatosan leszedjük a szalonnát, és vékonyan megkenjük a maradék szilvalekvárral, rácsepegtetünk egy kis chilit, és vastagon megszórjuk őrölt dióval.

Köretként sült krumplit adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss