Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós gombakrémleves

MME MME
2 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A shitake gombát beáztatjuk egy kis langyos vízbe, a többi gombát lesikáljuk, a hagymát megpucoljuk, a petrezselymet megmossuk. Mindent apróra vágunk. A hagymát a szójaszószos vajon 5 percig pároljuk, utána rádobjuk a gombákat, azt is 5 percig pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, beletesszük a diót, sózzuk (ha kell), borsozzuk, felöntjük a csirkelevessel. Nem túl nagy lángon 15 percig főzzük, beleöntjük a tejes tejszínt, azzal is 15 percig főzzük kis lángon. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, utána összturmixoljuk.
Tálaláshoz újra megmelegítjük, csészékben kis teszínnel meglocsolva szervírozzuk. Betétként pirított dióval vagy zsemlekockákkal megszórhatjuk.

Megjegyzés

Ha nagyon finomat akartok, egész pucolt diót használtok hozzá, amit előtte serpenyőben kissé megpirítotok, csak utána kell ledarálni. Ha valaki csípősen szereti, főzhet bele csilit vagy zöldpaprikát is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss