Keress receptre vagy hozzávalóra

Diós-fokhagymás pogácsa

Cukrászként jól tudom, nem mindenki szívéhez édességeken át vezet az út. Vannak, akik a sós apróságokért bomlanak, nekik készült ez a különleges, de egyszerű pogácsa!

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt (+a szóráshoz)
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió (pörkölt)
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A díszítéshez:
  • néhány dió

Elkészítés

    1.

    A lisztet a túróval, a vajjal, 1 db tojással, a finomra zúzott fokhagymával, kevés sóval és borssal összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.

    2.

    Lisztezett deszkán 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tetejüket a megmaradt, felvert tojással majd megszórjuk a durvára vágott, karamellizált diószemekkel. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin