Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós fetagolyók

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg feta (vagy hozzá hasonló sós, fehér sajt)
  • 1 jókora marék (nagyjából 5-6 dkg) dióbél
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld egészen finomra aprítva
  • 10-15 dkg apróra tépkedett vegyes salátalevél
  • 2 db nagyobb kápia paprika
  • frissen őrölt vegyes bors

Elkészítés

    Elkészítés: A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütöm. Meghámozom, kicsumázom, jó 2 cm-es kockákra darabolom. Hűlni hagyom.

    A diót sütőben vagy zsiradék nélküli serpenyőben néhány perc alatt kissé megpirítom, ha kihűlt, durvára őrlöm. A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítom.

    A sajtot nagyobb darabokra vágom, keverőpohárba teszem, majd hozzáadom a tejfölt, a diót (só nem kell hozzá, mert a sajt elég sós), és botmixer segítségével az egészet sűrű krémmé keverem. Alaposan megborsozom és jól átkeverem. 10-15 percre hűtőszekrénybe teszem, hogy kissé megszilárduljon.

    Ezután nedves kézzel apró diónyi gömböket formálok belőle. Mindegyiket meghempergetem az aprított petrezselyemben. Tálra helyezem, és ismét hűlni hagyom.

    Tálalás előtt a salátaleveleket tálra rendezem, meghintem a grillezett paprikával, majd ráhelyezem a sajtgolyókat. Friss kenyérrel kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin