Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós félhold

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 mk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • tej
  • A tetejére:
  • sárgabaracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Hozzámorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és fakanállal összekeverjük. Hozzáöntünk annyi tejet, hogy sűrű, de nem folyós masszát kapjunk.
    2. Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. A tetejére baracklekvárt kenünk.
    3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a darált diót és a porcukrot és elsimítjuk a lekvár tetején. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük. Amikor kihűlt pogácsakiszúróval félhold alakban kiszaggatjuk a sütiket.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin