Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-fahéjas darázsfészek

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 5 g instant élesztőpor vagy 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 5 dkg olvasztott langyos vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • A tészta kenéséhez:
  • 10 dkg vaj + kevés a kenéshez
  • 10 dkg (barna) cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ameddig kel a tészta, habosra keverjük a vajat a cukorral és a fahéjjal, a diót durvára őröljük.

A megkelt tésztát vékony, kb. félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és egyenletesen megszórjuk a dióval. Hosszanti oldaláról kezdve feltekerjük, és kb. 3 cm vastag darabokra szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt kerek kb. 28 cm-es átmérőjű sütőformába egymás mellé sorakoztatjuk, a csigaközöket kevés olvasztott vajjal megkenjük, és meleg helyen kb. 20 percig újrakelesztjük.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát betoljuk. 15 perc sülés után meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és kb. további 15 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalhatjuk önmagában vagy vaníliás öntettel.

Megjegyzés

A tésztához 10 dkg teljes kiőrlésű lisztet is használtam. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss