Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és nutellás csiga

120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • A töltelékekhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár
  • 20 dkg nutella
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan összedolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 20 x 20 cm-es darabra nyújtjuk. A tészta közepébe tesszük a szobahőmérsékletű vajat, amit meghempergetünk a lisztben, majd a tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk. Ezután az egészet 30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  3. 15 percenként áthajtogatjuk a tésztát, összesen háromszor. A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szemben levő harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, majd lefelé fordítjuk, és végül 2-3 mm-re kinyújtjuk.
  4. Keresztben kettévágjuk. A felét megkenjük a lekváros dióval, a másik felét pedig nutellával, majd feltekerjük, hogy tekercseket kapjunk. 1 cm-es darabokba vágjuka tésztát, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. Konyharuhával lefedve még 20 percig kelni hagyjuk, majd lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. 

Megjegyzés

20 - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss