Elkészítés: A lisztet a zsiradékkal jól összedolgozzuk, azután 4 tojás sárgáját, a porcukrot, a sót és a felfuttatott élesztőt hozzágyúrjuk. Jól kidolgozzuk, a tésztát 4-6 gömbre felosztjuk.
Meleg helyre tesszük, ahol hagyjuk egy kicsit megkelni.
A töltelékekhez a diót és a mákot finomra őröljük, majd 40-40 dkg cukorral, vízzel felfőzzük. Ne legyen híg, de nagyon kemény se! Ízesítésnek 2-3 citrom vagy narancs reszelt héját, vaníliát, őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget használunk, melyet felforralunk, és a töltelékkel összekeverünk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, tepsibe rakjuk, és tojásfehérjével kétszer megkenjük. Kb. 30-40 percig egyenletes tűznél szép barnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre