Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós édesburgonyaragu

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet serpenyőben megkaramellizáljuk, hozzádobunk egy marék aprított diót, összepirítjuk kicsit, majd hozzáadunk 1 dl kadarkát, és lassú tűzön megfőzzük benne a diót. Ha elpárolgott a bor még fél decit hozzáadunk, és egy kis vizet is, hogy ne legyen túl sűrű, majd 8-10 percig főzzük. Ha elpárolgott belőle az alkohol, lefedjük.
  2. Közben meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát, és a serpenyőbe dobjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadajuk a körtét, és fahéjjal és a szerecsendióval fűszerezzük. Összekeverjük, és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ha elfőtte a levét, dióolajjal leöntve tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Czanik Balázs receptje, legújabb szakácskönyvéből. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss