Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós édesburgonyaragu

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek akácméz
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 1/4 szerecsendió (frissen reszelve)
  • 1 csipet só
  • 2 db édesburgonya (közepes)
  • 1 nagy marék dió
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • 1 dl kadarka (vagy más, száraz vörösbor)
  • dióolaj (a tetejére)

Elkészítés

    1. A mézet serpenyőben megkaramellizáljuk, hozzádobunk egy marék aprított diót, összepirítjuk kicsit, majd hozzáadunk 1 dl kadarkát, és lassú tűzön megfőzzük benne a diót. Ha elpárolgott a bor még fél decit hozzáadunk, és egy kis vizet is, hogy ne legyen túl sűrű, majd 8-10 percig főzzük. Ha elpárolgott belőle az alkohol, lefedjük.
    2. Közben meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát, és a serpenyőbe dobjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadajuk a körtét, és fahéjjal és a szerecsendióval fűszerezzük. Összekeverjük, és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ha elfőtte a levét, tálalhatjuk.

      Még több recept édesburgonyával >>>

      ÍGY HASZNÁLD AZ ÉDESBURGONYÁT - 7 TIPP A BATÁTÁHOZ! >>>

      Minden, amit az édesburgonyáról tudni akartál >>> 

Megjegyzés

Czanik Balázs receptje, legújabb szakácskönyvéből.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin