Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós darálós karika

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, a darált dióval, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.
  2. A sütőt előmelegítjük, és két nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rászerelt formán át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, melyek végeit karikába fordítjuk. A tepsikbe fektetjük a karikákat úgy, hogy egy kevés helyet hagyunk közöttük. 180 fokon (alul-felül sütéssel) kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Még több ellenállhatatlan diós süti >>> 

    Kedvenc aprósüteményeink >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Kívül ropog, belül omlós, a legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss