Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós csokitorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 diós piskótához:
  • 4 + 4 tojás
  • 4 + 4 evőkanál cukor
  • 3 + 3 evőkanál liszt
  • 10 + 10 dkg darált dió
  • fél + fél csomag sütőpor
  • A csokis krémhez:
  • 3 tojás sárgája
  • 6 dl tej
  • 16 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat felverem a cukorral. Közben összekeverem a lisztet, a sütőport és a darált diót. Ezt óvatosan beleforgatom a felvert cukros tojásba, majd kikent, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformában tűpróbáig sütöm. (Kb. 5 percig 200 fokon, majd még 15 percig 150 fokon szoktam sütni. Ha nagyon pirul a teteje, akkor letakarom egy darab papírtörlővel.)
    Még egy piskótát sütök ugyanígy.

    Míg a piskóta sül, elkészítem a krémet. Egy lábosba belemérem a cukrot, majd 3 dl tejjel felforralom. A maradék 3 dl tejben csomómentesre elkeverem a tojások sárgáját, a lisztet és a kakaóport. Ezt beleöntöm a forrásban lévő cukros tejbe, és sűrű krémmé főzöm. Miután a krém kihűlt, robotgéppel belekeverem a margarint is.

    Hűlés után a piskótákat félbevágom, a rétegeket megkenem a krémmel. A torta oldalára és a díszítéshez is hagyjunk krémet!

    A torta oldalát krémmel vonom be, majd darált dióval is megszórom. A tetejére megolvasztom az ét- és a fehér csokit az étolajjal együtt. Legegyszerűbb, ha a mikróban közepes fokozaton 1-2 percig melegítjük. Közben figyeljük a csokit, nehogy odaégjen! Az étcsokit rásimítom a torta tetejére, majd a fehér csokit vékony csíkokban rácsorgatom. Egy fogpiszkáló segítségével mintát húzok bele.
    Habzsák segítségével krémrózsákat nyomok a torta szélére.

Megjegyzés

Hogy ne vesszen kárba a 3 tojásfehérje, én el szoktam felezni, és hozzáadom a piskótához.

em87ster
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin