Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-csokis virágok

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg pirított, darált dió
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • ha szükséges, kevés hideg víz
  • A krémhez:
  • 5 dkg magas kakótartalmú csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag csoki ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • A glazúrhoz:
  • 10 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ne hagyjunk időt a vajnak, hogy megolvadjon. Fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, de még jobb, ha másnapig.
Akkor 5 mm-re nyújtjuk, és virágforma (de persze lehet bármilyen) kiszúróval kivágjuk, majd sütőpapíros tepsiben világosra sütjük. Vigyázat, hamar megég!

Közben elkészítjük a krémet: a csokit felolvasztjuk vízgőzön a tejszínnel, kihűtjük. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Mixerrel habosra keverjük a három összetevőt, hűtőben alaposan megdermesztjük a krémet.

A csokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, levesszük a tűzről és kevergetve hozzáadjuk a többi felaprított csokit. Ezzel a mázzal megkenjük a virágtallérok felét. Ha a csokoládé túlságosan kihűl, tegyük vissza vízgőz fölé, és melegítsük újra.

A még meg nem kötött csokoládéra szórjunk bármilyen díszítő elemet: cukorgyöngyöt, tésztából kiszúrt mini formákat stb.. Ha a csokoládé megkötött, ragasszuk össze a krémmel a virágtallérjainkat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss