Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-csokis pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg hideg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek jéghideg víz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk rumaroma
  • A tetejére:
  • apróra vágott dió
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A liszthez apró darabokban hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojássárgáját és a vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát formázunk belőle. Egy 26 centiméter átmérőjű piteformát kivajazzuk, kinyújtjuk a tésztát és beletesszük a formába, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
    2. A diót megpirítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni és ledaráljuk vagy késsel finomra aprítjuk. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a tejszínt, a sütőport és a lisztet, a diót és a rumaromát. A fehérjéből kemény habot verünk, és a masszához forgatjuk.
    3. A tésztát megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben, vak sütéssel, 15 perc alatt elősütjük. Ráöntjük a tölteléket majd 30 percet sütjük.
    4. Hagyjuk kihűlni, megkenjük a csomómentesre kikevert és langyosra melegített lekvárral, majd a szélét körben megszórjuk az aprított dióval és csokoládé reszelékkel.

      NÉZD MEG A RECEPT ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN! >>> 

      pite receptek minden mennyiségben >>> 

      Csokoládés receptek >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin