Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-csokis habroló

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag konyhakész élesztős leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 ek vaj
  • 5 dkg durvára vágott dióbél

Elkészítés

    1. A leveles tésztát kitekerjük, a sütőpapírral együtt, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
    2. A papír segítségével feltekerjük a tésztacsíkokat a fém rolóformákra, majd mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az egész tojást villával felverjük, majd hozzáadunk 2 ek vizet, és jól elkeverjük. A rolókat megkenjük a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
    3. A tojásfehérjéket gőz fölött, a porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, és a kihűlt rolókat megtöltjük.
    4. Az étcsokoládét a vajjal, gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és egy kanál segítségével megkenjük vele a rolók egyik oldalát. Amikor már dermedni kezd a csoki, megszórjuk a durvára vágott dióval.

      11 ÉDES SÜTI, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin