Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-csokis habroló

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, a sütőpapírral együtt, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  2. A papír segítségével feltekerjük a tésztacsíkokat a fém rolóformákra, majd mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az egész tojást villával felverjük, majd hozzáadunk 2 ek vizet, és jól elkeverjük. A rolókat megkenjük a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. A tojásfehérjéket gőz fölött, a porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, és a kihűlt rolókat megtöltjük.
  4. Az étcsokoládét a vajjal, gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és egy kanál segítségével megkenjük vele a rolók egyik oldalát. Amikor már dermedni kezd a csoki, megszórjuk a durvára vágott dióbéllel.


Ezek is érdekelhetnek

Friss