Összekeverjük a sót, a borsot és a tárkonyt, majd bedörzsöljük vele a megmosott és szárazra törölt csirkeszárnyakat. Kiolajozott tepsibe tesszük, majd öntünk alá egy kevés vizet. 190 fokos sütőben fólia alatt egy óráig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát és még 15 percig pirítjuk.
A diót megpirítjuk. A készre sült csirkeszárnyak mindkét oldalát megkenjük agávésziruppal, majd a pirított dióba forgatjuk.
A diómártogatóshoz a megmaradt dióhoz laktózmentes tejszínt, vizet és agávészirupot keverünk. Felforraljuk, és pár perc alatt készre főzzük.
A burgonyákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, és olajban kisütjük, majd megsózzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre