Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csirkemellek

MME MME
4.2/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése:A csirkemelleket megmossuk, jól lecsöpögtetjük, enyhén sózzuk, majd a kevés citromlével ízesített joghurtba tesszük, és így pácoljuk fél-, egy napon át.
A darált diót összekeverjük a felaprított (összenyomott) fokhagymával, kevés sóval, majd, miközben folyamatosan kevergetjük, annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, de ne túl folyós legyen.
A csirkemelleket felforrósított olívaolajban (de lehet egyszerű napraforgóolajban is) szép aranyszínűre sütjük, majd, míg a hús a serpenyőben van, a tetejére halmozzuk a diós masszát (itt nagyon fontos, hogy ne legyen túl lágy a diós „töltelék”).
Pár percig még sütjük a hússzeleteket, majd óvatosan kivesszük őket a serpenyőből.

Burgonyapürével, befőttel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss