Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós csiga kelesztés nélkül

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 10-12 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan összemorzsoljuk. Ezután közepébe mélyedést készítünk, majd beleütjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd 3 felé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. Egy fém tálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött robotgéppel kemény habot verünk belőle. Ezután levesszük a gőzről, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.

A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk (kb. 1-2 mm). Ezután rákenjük a habos-diós masszát, majd feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a süteményeknek, és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.

A kihűlt süteményt tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Száraz, hűvös helyen több napig eltartható.
- kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss