Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-cseresznyés lepény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál porcukor
  • pici só
  • 12 dkg margarin
  • 3 tojás
  • tejföl
  • kb. 75 dkg cseresznye
  • darált dió
  • porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • evőkanál darás liszt

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Deszkára teszünk 20 dkg lisztet kevés sütőporral elvegyítve, továbbá 1 kiskanál porcukrot, pici sót, 12 dkg margarint, 1 tojássárgát, és annyi tejfölt, hogy szép sima tésztát tudjunk belőle kidolgozni. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk bele egy karimás szélű tepsit.
    2.) Ezután a cseresznyével beterítjük a tésztát és a tetejét meghintjük dióval kevert porcukorral.
    3.) 2 tojás sárgáját egy tálban habosra keverünk 4 evőkanál mézzel, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 2 evőkanál darás lisztet és 3 tojás keményre vert habját. Ezzel a habos tömeggel egyenletesen bevonjuk a cseresznyés tésztát és szép rózsaszínűre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Deborah
A receptet ma kipr
Deborah
A receptet kipr
Kisrizsi
Köszönöm a receptet, isteni finom lett. Egyre figyeljetek, hogy a tésztát előre meg kell sütni, mielőtt megszórjátok a cseresznyével! A tetejének elég max negyed óra, de az alja a cseresznye leve miatt nem sül át ennyi idő alatt. Amúgy jó a recept ezt a pici hiányosságot leszámítva. Ajánlom!

Hasonló Receptek

Magazin