Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós Charlotte

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a felesleges széleket levágjuk. Kb. 20 darab babapiskóta egyik végét egyenesre vágjuk, és körberakjuk vele a forma peremét. A forma alját is kitöltjük piskótával.

1,5 dl vizet edénybe öntünk, beleszórjuk a kristálycukrot, és kevergetve felforraljuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A szirup egy részével meglocsoljuk a lefektetett piskótákat, a többit 1 dl tejszínnel és a mézzel elkeverjük, majd megint felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, és feloldjuk benne a zselatint.

A maradék tejszínt a fixálóval és a mascarponét külön-külön felhabosítjuk. A mascarponéba belekeverjük a darált diót, porcukrot, beleforgatjuk a tejszínhabot, és apránként a zselatint is hozzáadjuk.

A kész krémet a piskótára kenjük rétegekben /piskóta-krém-piskóta-krém/. Figyeljünk rá, hogy egyenletesen jusson minden függőleges piskótára is, ez tartja össze a tortát.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap levesszük a karimát, és szalaggal szorosan átkötjük.

Megjegyzés

Az én tortaformám 22 cm átmérőjű, az adag 26 cm-nek felel meg, így nekem kijött még egy mini torta is belőle.
- mcsilla0515

Ezek is érdekelhetnek