Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós búrkifli

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A leveles tésztát lisztezett, sík felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. 
  2. A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot. A kemény, cukros habhoz óvatosan hozzákeverjük a darált diót. 
  3. A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek megkenjük az egyik szélét tojássárgájával. A tésztacsíkok közepére helyezzük a diós habot, és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a "ragasztott" széle). A kifliket félbevágjuk, és patkó alakúra hajtjuk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A búrkifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé, és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Kb. 20 perc alatt világos aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és tálaljuk.



Ezek is érdekelhetnek

Friss