Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukor-, liszt- és tejmentes bejgli: karácsonyi klasszikus paleósan!

A karácsony bejglivel az igazi - még akkor is, ha az ember sem cukrot, sem lisztet, sem tejterméket nem ehet. Így kifejlesztettem az eredetihez leginkább hasonlító ízvilágú karácsonyi süteményt - íme a recept!

A karácsony illatait semmihez nem lehet hasonlítani. A frissen reszelt narancs héja, fahéj, szegfűszeg, vanília, pirított dió, és a fenyő üde illata, mind egy varázslatos érzést hoznak nekünk már a készülődés idejére is.

A bejgli az egyik hagyományos karácsonyi süteményünk, ami nem hiányozhat egy asztalról sem. Anyukámmal mindig hatalmas rúd bejgliket készítettünk diós, mákos, gesztenyés ízekben. Mire eljött a Szenteste, addigra legalább két rúddal el fogyott belőle, ezért Édesanyám, előre gondolkodván mindig többet készített.

Mi is már jó egy héttel karácsony előtt elkezdjük az ünnepi sütemények sütését. A legelső a mézeskalács, ennek jó, ha sokat áll, aztán jöhet a linzer, a bejgli, a zserbó, és végül az elmaradhatatlan kókuszgolyó és kókusztekercs. Ma a bejglin volt a sor, ennek a receptjét szeretném most megosztani veletek. 

PALEO DIÓS ÉS MÁKOS BEJGLI >>> 
Házigazdánk további receptjeit és cikkeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss