Diós-baracklekváros süti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg dió
  • 8 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A diót, a zsemlemorzsát, a sütőport hozzákanalazzuk a fehérjéhez. Ne a sárgájához adjuk, mert összecsomósodik, és úgy nem lesz laza a tésztánk. A két masszát összekeverjük. 180 C-os sütőben fél óra alatt megsütjük.

    A megsült tésztát kettévágjuk, és baracklekvárral megtöltjük. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet a nagyimtól kaptam, és nagyon szereti a családom.

Kenézné Vida Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kenézné Vida Judit 2 évvel ezelőtt
Először én is azt hittem, hogy kifelejtették belőle! Ettől olyan jó laza és könnyű a tésztája. Örülök, hogy ízlett!
Vida Eszter 2 évvel ezelőtt
Megsütöttem és nagyon finom lett! Jó, hogy nem kell hozzá liszt!

Hasonló Receptek

Magazin