Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-baracklekváros muffin

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg dió
  • 15 dkg finomliszt
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 dl tej
  • A tetejére:
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg baracklekvár
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Az összes diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben. 5 dkg-ot finomra, a 10 dkg-ot pedig durvára vágunk.

A puha vajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját. Ezután egyenként hozzádolgozzuk a 3 tojást. A tésztához a lisztet, a finomra vágott diót, a fahéjat, a sütőport, és a sót összekeverjük. Ezt a lisztes keveréket és a tejet kisebb adagokban hozzáadjuk a vajas masszához.

A tésztát a muffintepsiben szétosztjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt megsütjük őket.

A muffinok tetejére a baracklekvárt folyósra langyosítjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a fahéjat.

Ha a muffinok kihűltek a sütés után, akkor a tetejüket először a baracklekvárba mártjuk, majd a durvára vágott dióba.

Ezek is érdekelhetnek

Friss