Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós banánszelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojásfehérje habja
  • 18 dkg liszt
  • 16 dkg dió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 1/2 dl rum
  • 6 db banán
  • 1/2 citrom leve
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 teáskanál olaj
  • A sütéshez:
  • 20×30 cm-es tepsi
  • sütőpapír

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és 2 lapra vágjuk.

A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot, azt is bekenjük.

Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal.

Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss