Elkészítés: A diót enyhén megpirítottam, majd hűlni hagytam. Sütőpapírral kibéleltem a 30 cm-es dobozformát, bekapcsoltam a sütőt 180 fokra. A banánokat meghámoztam, villával összenyomtam, és meglocsoltam a citromlével. Megolvasztottam a vajat, és belekevertem a banánpürét. Habosra kevertem a tojások sárgáját a mézzel és a vaníliával, hozzáadtam a banánpürét. A tojások fehérjéből kemény habot vertem. A lisztet elkevertem a sütőporral és a dióval, majd a tojáshabbal felváltva óvatosan összedolgoztam a banános keverékkel. A masszát a formába simítottam, majd az előmelegített sütőben kb. 60-65 percig sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre