Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós aszaltszilvás tekercs

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 18 dkg süteményliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1-2 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek szilvalekvár
  • 1 tk fahéj
  • 1 db narancs (leve és héja)
  • 3 ek méz
  • 1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

    1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
    2. A szilvát felaprítjuk és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
    3. A tésztát kb 40 x 20 cm-es nagyságúra nyújtjuk, a tészta szélére egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, két szélét behajtjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
    4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy alulra kerüljön az illesztés, lekenjük enyhén felvert tojással és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük . (Éppen hogy csak színt kapjon a teteje.)

    TIRAMISUTEKERCS>>> 

    RAFFAELLO TEKERCS RECEPT>>> 

    DUPLACSOKIS PISKÓTATEKERCS>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin