Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-ananászos rakott kalács

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db fonott kalács
  • 1 doboz ananász
  • darált dió + cukor
  • mazsola
  • 4 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 3-4 evőkanál méz (vagy cukor)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 2-3 evőkanál őszibarack lekvár
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kivajazunk. A kalácsot nem túl vastag szeletekre felvágjuk, majd egy sort a tepsibe helyezünk.

    A tojások sárgáját a tejjel, a vanília-aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalácsszeletek tetejére.

    A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére (én nem mértem a diót, jó sokat kevertem össze). Ezután rátesszük az ananászt, és megcsorgatni a mézzel. A tetejét befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütjük.

    Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.

    A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen a tetejére simítjuk a habot, és visszahelyezzük a sütőbe. Mérsékeljük a lángot, és 15-20 perc alatt készre sütjük (a hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó, ha szép aranybarna színt kap).

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin