Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós almatorta II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 5-6 db alma
  • 4 teáskanál citromlé
  • 10 dkg dió
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 teáskanál citromhéj
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál tej

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk.

    A darált diót elvegyítjük a liszttel és a sütőporral. A cukrot, a vajat, a csipet sót, a fahéjat, a citromhéjat, a tojásokat és a tejet egy keverőtálban kézi mixerrel először lassan, majd 2 percig magasabb fokozaton jól összekeverjük.

    A tésztát egy sütőpapírral kibélelt (vagy jól kivajazott és kilisztezett) 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és elsimítjuk. Az almaszeleteket ráhelyezzük a masszára.

    Forró sütőben 175 fokon (hőlégkeverés esetén 160 fokon) a legalsó sínen kb. 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, tehetünk rá egy kevés fehér zselatint. Friss tejszínhabbal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin