A tésztához keverjük simára a tejet a tojásokkal, 1 csipet sóval, a cukorral és a liszttel. Serpenyőben forrósítsunk el az olajat, és süssünk ki rajta 10 db palacsintát a szokott módon.
Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsukat reszeljük lábasba. Adjuk hozzá az őrölt fahéjat a citrom kifacsart levével együtt, és közepes lángon pároljuk addig, amíg az össze levét el nem fövi.
Rakjunk félre egy kevés diót és lekvárt. Osszuk el az almás keveréket, továbbá a többi diót és lekvárt 3-3 db palacsintán.
Helyezzük azokat egymásra, fedjük be az utolsó tésztával, majd simítsuk rá a maradék lekvárt, és szórjuk meg a megmaradt dióval.
Süssük a süteményt a 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig, végül vegyük ki, és hagyjuk kissé hűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre