Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-almás muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tk sütőpor
  • 2 db alma (közepes méretű, pl. Gála)
  • 10 dkg őrölt dió
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

    1. A margarint megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, utána pedig a tojásokat, majd félretesszük. Külön tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport.
    2. A sütőporos liszthez hozzáadjuk az első lépésben elkészített keveréket, a meghámozott és lereszelt almát, a fahéjat, majd a diót.
    3. A muffinformákat vagy a muffinsütő tepsit előkészítjük, és háromnegyedig megtöltjük a masszával a mélyedéseket. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

      Még több muffin itt >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin