Elkészítés: Vastag besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, kis idő elteltével, ahogy a lisztes vaj barnulni kezd, felöntjük tejjel. Felforraljuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Amikor felforrt és besűrűsödött, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főtt, tört krumplit. Hozzákeverjük a tojássárgákat, az aprított diót (egy kevés diót hagyjunk a tálaláshoz is) és a kockázott sajtot. Tovább ízesítjük sóval, borssal, parmezánnal. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a diópudingunkba keverjük.
A sütőt előmelegítjük. A pudingformákat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A kibélelt formákba 3/4-ig öntjük a pudingunkat. Egy mélyebb tepsibe, vizet engedünk, ebbe helyezzük a megtöltött formákat. 165°C-on 35-40 perc alatt elkészül.
A padlizsánvajhoz vajat melegítünk egy serpenyőben. A padlizsán héját nagyon vékonyan levágjuk és felcsíkozzuk. A padlizsán húsából 2 evőkanálnyi mennyiséget felkockázunk, és a vajhoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd amikor 2-3 percet pirult, akkor adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt padlizsán héját, további 2-3 percet pirítjuk.
Amikor a pudingunk elkészült, kivesszük a formából, megszórjuk egy kevés parmezán sajttal, snidlinggel, darabolt dióval, és meglocsoljuk forró padlizsánvajjal.