Keress receptre vagy hozzávalóra

Diókrémmel töltött padlizsántekercsek

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 db közepes méretű padlizsán (kb. 60-70 dkg)
  • 10 dkg pirított, darált dió
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis gerezd fokhagyma átpréselve
  • ízlés szerint tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • szárított zellerlevél (ha van friss, még jobb!)
  • A páchoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 dundi gerezd fokhagyma préselve
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 kisebb ágacska rozmaring levelei finomra aprítva (vagy 1 mokkáskanál szárított)
  • 1 csapott teáskanál tengeri só

Elkészítés

    Elkészítés: A pác hozzávalóit kis tálban összekeverem. A padlizsánokat alapos mosást követően éles késsel 1/2 cm vastag hosszú szeletekre vágom. Minden padlizsánt megkenek az olajos páccal, és egymásra helyezve addig hagyom állni, amíg a tölteléket elkészítem, és a grill átforrósodik.

    A töltelékhez a dióbelet zsiradék nélküli serpenyőben világosra pirítom, majd kissé hűlni hagyom, ledarálom. A petrezselymet olyan finomra aprítom, amilyenre csak lehetséges, majd a dióval, a sajtkrémmel, a fokhagymával és a fűszerekkel alaposan elkeverem. Aki idegenkedik a fokhagymától, nyugodtan elhagyhatja! Kis tálban hűtőszekrénybe teszem felhasználásig.

    A nagyjából 10-12 percen át pácolt padlizsánszeleteket forró grillen 3-4 perc alatt megsütöm. (Forró sütőben is készülhet: ekkor alufóliával vagy sütőpapírral borított tepsire érdemes helyezni a padlizsánszeleteket, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percet sütni az egyik oldalát, majd fordítást követően újabb 6-8 percre visszatenni.)

    A grillezett padlizsánokat tálra halmozom, majd egyenként megtöltöm. Tiszta konyhai felületre helyezek egy padlizsánt úgy, hogy az egykor szárhoz közel eső része nézzen a készítés irányába. A töltelékből minden padlizsánszelet végére 1 bő teáskanálnyit halmozok, majd feltekerem.

    Tálra rendezem, és ha marad még töltelék, mindegyik tetejére 1/2 mokkáskanálnyit biggyesztek.

Megjegyzés

Fogyasztás előtt érdemes 20-30 percig érlelni a hűtőszekrényben.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin