Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diókrémes-mézes szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszer
  • 1/2 kávésanál őrölt fahéj
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1/2 dl tej
  • 3 db tojás
  • A diókrémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál rum
  • Valamint:
  • 30 db babapiskóta
  • rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a vajat szelíd tűzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.

2. A vaj-méz elegybe egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben a liszthez adjuk, fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cipóra osztjuk, kisodorjuk, és kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk.
Világosra sütjük.

4. A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd a darált diót belekeverjük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a kihűlt főzött krémmel, a narancshéjjal és a rummal jól összedolgozzuk.

5. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a babapiskótákra kenjük, a másik lappal befedjük.

A tetejére a mázhoz 10 dkg színes cukros fehér csokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztottam, ezzel vontam be a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss