Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diókrémes linzerkarika

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojássárga
  • kevés tejföl, ha szükséges
  • A krémhez:
  • 15 dkg dió
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • rumaroma
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha túl morzsalékos, tejfölt adok hozzá, így könnyebb vele dolgozni. 1-2 órára hideg helyre teszem fóliába csomagolva.

Pihentetés után vékonyra nyújtom, kiszaggatom, és - figyelve a karika szabályos formájára - tepsibe teszem. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a karika alja világos aranybarna. Ilyenkor még puha és törékeny, óvatosan nagy tálcára egymás mellé sorakoztatom őket, amíg keményednek. Néhány perc alatt kihűl, és lehet tölteni.

A krém hez a cukrot és a diót összekeverem, felteszem kis lángon melegedni. Hozzáöntöm a tejet, s folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni. Kihűtöm, majd hozzákeverem a rumot és a vajat.

Készíthetünk díszítésként csokimázat a tetejére. Ha a krém elfogyna, házi készítésű lekvárral töltsük meg a többi linzert, s porcukrozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss