Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dióhabos lekváros linzer

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek citromlé
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • A hab közepére:
  • 1 tk baracklekvár

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a fagyasztóba tesszük 15 percre, majd 3 mm-esre nyújtjuk, cakkos szélű szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, s ezeket egy nagyobb, sütőpapírral borított sütőlemzere sorakoztatjuk.
    2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd szintén habverővel hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót.
    3. A habot a 20 db cakkos linzerre tesszük úgy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben elterül a hab.
    4. A közepére egy kk lekvárt pöttyintünk, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
    5. A megmaradt tésztából sima linzerkarikákat sütünk úgy, hogy a kiszaggatott korongok felének közepére kisebb lyukat ütünk, és baracklekvárral összeragasztjuk mindegyiket egy-egy teli darabbal.

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LINZERTÉSZTÁD - 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>>

Megjegyzés

Kedvencünk a linzer. A délutáni kávé mellé készítettem.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin