Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dióhabos almás pite

3 5/5

Hozzávalók

  • Az omlós tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 10-15 dkg cukor (függ az almától)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • fél citrom leve
  • A felső tésztához:
  • 4 tojás+a fenti maradék 2 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • durvára darabolt dió

Elkészítés

    1. Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
    2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
    3. Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az alma tölteléket.
    4. A dióhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
    5. A habot rásimítjuk az alma töltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
    6. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.

      A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>>

      ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

almasim
Kedves Gabi! Már régóta kacérkodtam ezzel a recepteddel, most jött el az ideje, hogy megsütöttem. Nagyon sokat vártam tőle, végül is azért nem csalódtam, de a baracklekvárt legközelebb inkább kihagyom a diós habból, úgy jobban az én ízlésem szerint való lesz. Egyébként az almás pite imádók táborába tartozunk, nálunk egy évben legalább 30-35-ször sül almás pite a tésztával fedett változatban. A tészta a tiédhez hasonló, a mennyisége is kb. egy közepes tepsihez a két réteghez elosztva. Az almát most megpároltam, egyébként nem szoktam, mi egészen vékonyra szeleteljük és az alsó réteg tésztát étkezési búzacsírával bőven meghintem és arra kanalazom a fahéjas cukrozott almát levesestől! (Nem lesz szalonás a tészta) Ez utóbbi azt hiszem a te változatodnál is beválna. Egyszerűsítené az elkészítést és nem menne az eredmény rovására. Köszönet a receptért. üdv: Margó
gaby53
Bocsánat,2 kg!
jenczerke
Az alma mennyisége jól van írva? :)

Hasonló Receptek

Magazin