Elkészítés: 1. Besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd 2 evőkanál lisztet pirítunk benne. Ehhez adunk annyi langyos tejet, hogy palacsintatészta állagú legyen (közben kevergetjük.) Amikor megvagyunk, hozzáadjuk a diót.
2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk, amit óvatosan, könnyedén hozzákeverünk a diós krémhez.
3. Sütőformáinkat (ami lehet szuflé vagy bármi más kisebb forma) kivajazzuk, enyhén lisztezzük, majd 3/4-ig töltjük a masszával. Ennyi massza 8-10 felfújtra elég, ha nagyjából 2 dl-es űrtartalmúak.
4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsibe 2 ujjnyi vizet öntünk. Ebbe belehelyezzük a formákat, majd 45 percig sütjük.
5. Miközben sülnek, elkészítjük a borsmentás öntetet: 2 dl tejet felmelegítünk az összetört fehércsokival. Közben a tojások sárgájához 2 evőkanál cukrot és 1 fél csomag vaníliás cukrot keverünk 2 evőkanál liszttel és 1 dl tejjel. Miután a csoki felolvadt, gőz fölé helyezzük a tojássárgás keveréket, és lassan adagolva a fehércsokis tejet, egyneművé keverjük.
6. Amikor elkészült az öntet, finomra vágunk 10-15 levél borsmentalevelet, és belekeverjük az öntetbe.
7. Amikor a felfújtak megsültek, azonnal kiborítjuk a formából, leöntjük az öntettel, és díszítjük kesudióval és vágott mandulával.