Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diófelfújt mentás-fehércsokis köntösben

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált dió
  • 1 liter tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 csokor borsmenta
  • 10 dkg vaj
  • csipet szerecsendió
  • csipet só
  • csipet fehérbors
  • 10 dkg fehércsoki
  • fél csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • kesudió
  • vágott mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. Besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd 2 evőkanál lisztet pirítunk benne. Ehhez adunk annyi langyos tejet, hogy palacsintatészta állagú legyen (közben kevergetjük.) Amikor megvagyunk, hozzáadjuk a diót.

2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk, amit óvatosan, könnyedén hozzákeverünk a diós krémhez.

3. Sütőformáinkat (ami lehet szuflé vagy bármi más kisebb forma) kivajazzuk, enyhén lisztezzük, majd 3/4-ig töltjük a masszával. Ennyi massza 8-10 felfújtra elég, ha nagyjából 2 dl-es űrtartalmúak.

4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsibe 2 ujjnyi vizet öntünk. Ebbe belehelyezzük a formákat, majd 45 percig sütjük.

5. Miközben sülnek, elkészítjük a borsmentás öntetet: 2 dl tejet felmelegítünk az összetört fehércsokival. Közben a tojások sárgájához 2 evőkanál cukrot és 1 fél csomag vaníliás cukrot keverünk 2 evőkanál liszttel és 1 dl tejjel. Miután a csoki felolvadt, gőz fölé helyezzük a tojássárgás keveréket, és lassan adagolva a fehércsokis tejet, egyneművé keverjük.

6. Amikor elkészült az öntet, finomra vágunk 10-15 levél borsmentalevelet, és belekeverjük az öntetbe.

7. Amikor a felfújtak megsültek, azonnal kiborítjuk a formából, leöntjük az öntettel, és díszítjük kesudióval és vágott mandulával.

Megjegyzés

A díszelemek apró szemű gyümölcsök is lehetnek.
- robull

Ezek is érdekelhetnek

Friss