Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta dióbundában

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • diónyi vaj ( olvasztott )
  • A töltelékhez :
  • 4 db alma
  • 20 dkg sütőtök (lereszelve)
  • 4 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • A panírhoz:
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás (L-es)
  • 15 dkg dió

Elkészítés

  1. Az almás palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel ill. a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük. A dióbundához illatosra pörköljük a diót, majd ledaráljuk.
  3. A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 
    még több finomság almával >>>


Ezek is érdekelhetnek